Dynamic lanceert waterbestendige spray voor fietskleding | WielerFlits

2022-09-16 18:34:45 By : Mr. Arvin Chen

Dynamic heeft een spray ontwikkeld die een waterbestendige coating kan vormen op textiel: Dr. Dry. De milieuvriendelijke spray kan op ieder soort textiel gesprayd worden om deze waterbestendig te maken. Zo kan je je fietsbroek of bikepackingtassen van een waterafstotende coating voorzien.

Dr. Dry is ontwikkeld om elke individuele vezel van het textiel een coating te geven. Hierdoor ontstaat niet een laag over de stof – zoals bij veel andere waterbestendige coatings – maar behoudt het textiel juist zijn ademende eigenschappen. Dit maakt de spray ook geschikt voor elastische stoffen zoals fietskleding.

De coating breng je aan door het rijkelijk op het item te sprayen en vervolgens 24 uur te laten drogen. De sterkte neemt per wasbeurt af met 20%, dus Dynamic raadt aan om na ongeveer vijf wasbeurten Dr. Dry opnieuw aan te brengen.

Binnenkort verschijnt een uitgebreide review van Dynamic’s Dr. Dry op WielerFlits.

Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: het najaar leent zich ervoor om iets anders te doen met de fiets. In de nieuwe RIDE staan deze thema’s centraal. Het najaarsnummer van RIDE is vanaf eind september verkrijgbaar. Bestel dit najaarsnummer nu alvast online, zodat hij op moment van verschijnen vanzelf in jouw brievenbus verschijnt. Wanneer je nu een pre-order plaatst, betalen wij de verzendkosten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.